Az orosz állami média a terrortámadás feltételezett elkövetőiről videókat és képeket is közölt

2024. március 23. – 19:47

Másolás

Vágólapra másolva

Több olyan felvétel is kering a neten, amelyen a moszkvai terrortámadás feltételezett elkövetői láthatók, legalábbis az orosz állami hírügynökség több ilyen videót és fotót is közétett – írja a CNN. A videókat fenntartással kell kezelni, mert az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) által kiadott felvételekről korábban is kiderült, hogy megrendezett jeleneteket tettek közzé.

A Meduza azt írja, hogy az egyik ilyen videón az egyik gyanúsított férfi megkötözve látszódik, akit az egyik felvételen megcsonkítanak és megvernek. A később rögzített videókon a férfi már véres fejjel látszódik, és azt mondja a kihallgatóinak, hogy nem tudja hol vannak a támadásnál használt fegyverek, arról társait kérdezzék.

A Meduza később szakértők segítségével megerősítette, hogy ezt a videót a Brjanszki területen, az orosz-ukrán határtól kb 140 kilométerre rögzítették. Ezt az információt először Alexander Khinshtein, az Orosz Duma tagja hozta nyilvánosságra.

Az orosz állami hírügynökség három feltételezett elkövetőről is fotókat közölt elfogásuk után. A hírügynökség szerint a három gyanúsított nagyon rosszul beszél oroszul, egyikük pedig tádzsik fordítóval kommunikál. A negyedik gyanúsítottról egyelőre nem tettk közzé fotót.

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy a menekülésre használt autókban az Afganisztánnal szomszédos Tádzsikisztánból származó útleveleket is találtak.

Az orosz hatóságok 11 gyanúsítottat tartóztattak le a terrortámadás után, akik közül legalább négy személynek közvetlenül is köze lehetett a merénylethez. A BBC szerint a négy személy mindegyike külföldi. A tádzsik külügy korábban tagadta, hogy állampolgárai részt vettek volna a terrorakcióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!