Moszkvai terrortámadás: Nincs hír magyar áldozatokról

2024. március 22. – 22:46

Moszkvai terrortámadás: Nincs hír magyar áldozatokról
Mentők és tűzoltóautók várakoznak a moszkvai Crocus City Hall épülete mellett, a pénteki lövöldözés és robbantások után – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs információ magyar sérültekről és áldozatokról a pénteken történt moszkvai terrortámadás után, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzése szerint.

A miniszter azt is írta, hogy értesítették a konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárokat, a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak, a minisztérium pedig az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve nyomon követi az eseményeket. Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.

Röviddel a külügyminiszter posztja után az X (korábbi nevén Twitter) közösségimédia-platformon, angol nyelvű üzenetben fejezte ki részvétét az orosz nép felé Orbán Viktor miniszterelnök.

Az utóbbi évtized legnagyobb moszkvai terrortámadásának legalább negyven halálos áldozata és száz sérültje volt. Az eset pénteken este, a Picnic nevű rockzenekar koncertje előtt történt, miután négy-öt katonai gyakorlóruhás fegyveres tört be a Crocus City Hall nevű bevásárló- és szórakoztató központba, ahol válogatás nélkül több embert lelőttek a bejárat közelében, majd elbarikádozták magukat. Később az épületben robbanások is történtek és nagy kiterjedésű tűz keletkezett, a további részletekről pedig ebben a cikkben olvashattak a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!