Több mint 450 zsidó filmes alkotó nyílt levélben ítélte el az Érdekvédelmi terület rendezőjének Oscar-beszédét

2024. március 19. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 450 zsidó alkotó és hollywoodi szakember írta alá azt a nyílt levelet, amelyben elítélik Jonathan Glazer Oscar-beszédét, amelyet azután mondott el, hogy Auschwitzról és a holokausztról szóló filmje, az Érdekvédelmi terület elnyerte a legjobb nemzetközi film díját.

Glazer a beszédében többek között arról beszélt, az Izraelben és a Gázai övezetben meggyilkoltak „dehumanizáció” áldozatai. „Visszautasítjuk, hogy zsidóságunkat és a holokausztot eltérítse egy olyan megszállás, ami sok ártatlan ember számára konfliktushoz vezetett, legyen szó akár az izraeli október 7-i áldozatokról, vagy Gáza folyamatos támadásáról” – mondta.

A nyílt levélben az áll: „Visszautasítjuk, hogy zsidóságunkat eltérítsék azzal a céllal, hogy erkölcsi egyenlőségjelet tegyenek egy náci rezsim, amely egy népcsoport kiirtására törekedett, és egy izraeli nemzet közé, amely saját kiirtását igyekszik elkerülni”.

A nyilatkozathoz olyan hírességek is csatlakoztak, mint Jennifer Jason Leigh, Amy Sherman-Palladino, Gary Gilbert, a La La Land producere, valamint Joel Fields és Joe Weisberg, a The Americans című sorozat alkotói.

Glazer nem kívánt nyilatkozni.

Az Érdekvédelmi területről írt kritikánkat itt olvashatja, itt pedig kibeszéltük a filmet.

(Variety)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!