Heten erőszakolhattak meg Indiában egy brazil utazó vloggert

2024. március 4. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb csoportos nemi erőszak rázta meg Indiát a CNN hétfői híre szerint. Pénteken találtak rá rendőrök a keleti Jharkhand államban egy külföldi párra, akik turistaként motoron utazták be a térséget. A párt láthatólag bántalmazták, ezért kórházba vitték őket, ahol a nő elárulta, megerőszakolták, miután a vele lévő férfit megverték.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek után, és eddig a hét feltételezett elkövetőből hármat fogtak el. A rendőrök tudják, ki a másik négy keresett személy, az ügy feltárására külön nyomozócsoportot alakítottak.

Mivel az indiai jog szerint ilyen esetekben nem nevezik meg az áldozatot, az Instagramról derült ki, hogy egy brazil utazó vlogger pár volt az áldozat. Azt írták ki egy posztjukhoz, hogy valakik kést fogtak a torkukhoz és bántalmazták őket. A nő képeket is közölt sebesült arcáról és odaírta:

„Így néz ki most az arcom, de nem ez fáj a legjobban. Azt hittem, meg fogok halni.”

Az indiai közvélemény elítélte a történteket, egy nőjogi szervezet támogatásáról biztosította az áldozatot, és még Jharkand tagállam minisztere, Mithilesh Kumar Thaku is kemény szavakat szólt a tettesekről.

Indiában gyakori a nemi erőszak (2022-ben átlag napi 86-ot regisztráltak), külföldiek is áldozatul szoktak esni ennek. 2018-ban egy brit, 2020-ban egy amerikai nőt erőszakoltak meg, míg egy svájci nő 2013-as szexuális bántalmazásáért hat férfit ítéltek életfogytiglani börtönre.

Az országban egy hírhedt 2012-es eset után szigorították a nők elleni erőszak miatt kiróható büntetéseket. Akkor egy orvostanhallgató fiatal nőt erőszakoltak és kínoztak meg csoportosan férfiak, majd megölték az áldozatot. Ez hatalmas felháborodást és tüntetéshullámot generált Indiában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!