Két meztelen nőt lökdös a tömeg, mielőtt megerőszakolják őket – az erről szóló videó miatt háborog India

2023. július 20. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egész Indiában felháborodást váltott ki egy videó, amelyen férfiak két meztelen nőt lökdösnek és ráncigálnak, majd a földhöz vágják őket – írja a Bbc. Narendra Modi, India miniszterelnök szerint a videó létrejötte „szégyen Indiának”, és a bűnösök közül senkit nem fognak kímélni.

A rendőrség közölte, hogy csoportos nemi erőszak miatt indítottak eljárást, egy férfit letartóztattak, és hamarosan még többet letartóztathatnak. Csütörtökön az indiai parlament ülése megszakadt, mivel a képviselők vitát követeltek a kérdésről.

A sérelmezett eset még májusban történt, de a videó csak csütörtökön kezdett el terjedni a közösségi médiában. Azon az látszik, hogy egy férfiakból álló tömeg vonszol, ráncigál és tapogat két nőt, majd a földre lökik őket. Az őslakos törzsi vezetők fóruma szerint őket később meg is erőszakolták.

Az erőszak mögött az indiai Manipur állam egy etnikai konfliktusa áll. A többségben lévő meitei és a kisebbségi kuki törzsek közösségei közötti összecsapásokban az utóbbi hónapokban 130 ember halt meg, és 60 ezer ember menekült el az otthonából. A konfliktusban nem ritka, hogy a nők megerőszakolását használják fegyverként, itt is két kuki nőt aláztak meg a meitei férfiak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!