Biden: Putyin őrült kurafi. Kreml: Biden hollywoodi cowboyt játszik

2024. február 22. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden hollywoodi cowboynak próbál tűnni – nyilatkozta a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov, miután az amerikai elnök „őrült kurafinak” („crazy son of a bitch”) nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, írja a BBC.

Biden szerdán Kaliforniában egy privát adománygyűjtő rendezvényen azt mondta:

„Van egy olyan őrült kurafi, mint ez a Putyin és mások, és ezért mindig aggódnunk kell a nukleáris konfliktus miatt. De az emberiséget fenyegető egzisztenciális veszélyt az éghajlat jelenti.”

Az eseményen riporterek egy kis csoportja vett részt.

Az orosz elnöknek címzett beszólásról Dmitrij Peszkov azt mondta, „valószínűleg valamiféle kísérlet volt arra, hogy hollywoodi cowboynak tűnjön” az amerikai elnök. „De őszintén szólva nem hiszem, hogy ez lehetséges” – tette hozzá. A szóvivő szerint a megjegyzéssel Biden egész Amerikát lealacsonyította.

A Kreml szóvivője azt mondta, nem valószínű, hogy a megjegyzés sérti Putyint, inkább csak azokat minősíti, akik ilyen szókincset használnak.

Biden egyébként korábban sem kímélte Putyint, mészárosnak és háborús bűnösnek is nevezte már. Mostanában inkább lehetséges kihívója, Donald Trump kapja tőle az ívet, bár a republikánus elnökjelöltet egyelőre csak zárt ajtók mögött nevezte beteg fasznak és kibaszott seggfejnek.

Vlagyimir Putyin egyébként pont egy hete mondta azt egy orosz televíziós interjúban, hogy ha választhatna, inkább Joe Bidennel működne együtt a jövőben, mint Trumppal. Az orosz elnök azzal érvelt, hogy Biden „tapasztaltabb, kiszámíthatóbb ember, régi vágású politikus”.

A káromkodás egyébként nem feltétlenül rossz dolog, sőt, remek feszültséglevezető eszköz lehet – erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!