Beteg fasz, kibaszott seggfej – zárt ajtók mögött állítólag nem fogja vissza magát Biden, amikor Trumpról van szó

2024. február 2. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden a január 6-i capitoliumi ostrom harmadik évfordulóján tartott beszédében dühösen kelt ki Donald Trump ellen, amiért a volt elnök és jelenlegi elnökjelölt-aspiráns előszeretettel buzdítja a híveit erőszakra.

„A gyűlésein viccelődik a betolakodóval, aki kalapáccsal verte Paul Pelosi [Nancy Pelosi volt demokrata házelnök férje] koponyáját. Szerinte ez vicces. Nevetett rajta. Micsoda beteges….” – harapta el a mondatot Biden.

Beszámolók szerint a zárt ajtók mögött már nem fogta vissza magát.

A Politicónak három fültanú is megerősítette, hogy a barátai és közeli munkatársai körében az amerikai elnök olyan jelzőkkel illette Trumpot, mint „beteg fasz”, nemrég pedig azt mondta rá: „Micsoda kibaszott seggfej ez a fickó”.

A Fehér Ház nem kommentálta a lap értesüléseit.

Bident régóta aggasztja, hogy Trump politikai erőszakra bátorítja a híveit, a haragja pedig a beszámolók szerint fokozódott, mióta a volt elnök közelebb került a republikánus elnökjelöltséghez. A Politico névtelenséget kérő forrásai szerint a jelenlegi elnök korábban sem tartózkodott a csípős megjegyzésektől, ha Trumpról volt szó, de az elmúlt hónapokban érezhetően feszültebb, és „fokozódott a Trump iránt érzett undora”.

Bident különösen az háborította fel, hogy Trump többször poénkodott a kampánybeszédeiben azzal, hogy 2022 októberében egy kalapácsos férfi behatolt Nancy Pelosi akkori demokrata házelnök házába, és súlyosan megsebesítette a politikus férjét. Tavaly szeptemberben egy kaliforniai republikánus rendezvényen például arról beszélt, hogy Pelosi „annak ellenére ellenzi, hogy falat építsünk a határainkon, hogy neki is van egy fala a háza körül – ami nyilvánvalóan nem végzett túl jó munkát”.

De a Bidennel kapcsolatban álló források szerint az elnököt többek között az is feldühítette, amikor kiderült, hogy Trump az Ovális Irodától távol eső privát ebédlőjéből szurkolt a január 6-i zavargóknak, vagy amikor a 2017-es Charlottesville-i rasszista indíttatású összecsapások kapcsán azt mondta, „mindkét oldalon voltak jó emberek”. De az se tetszik neki, hogy Trump rendszeresen baráti hangvételben beszél Vlagyimir Putyinról.

Trump kampánya természetesen azonnal ráugrott Biden feltételezett megjegyzéseire.

„Szégyen, hogy a korrupt Joe Biden nyilvánosan és magánéletben is tiszteletlen az elnökséggel szemben. Ugyanakkor nem meglepő, hogy ugyanúgy nem tiszteli a 45. elnököt, mint ahogy az amerikai népet sem tiszteli a kudarcos politikájával” – nyilatkozta Chris Lacivita, a Trump-kampány egyik vezető tanácsadója.

A káromkodás egyébként nem feltétlenül rossz dolog, sőt, remek feszültséglevezető eszköz lehet (amire egy elnökválasztási hajrában minden jelöltnek nagy szüksége lehet) – erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!