Rendőrök testkameráján látszik, hogyan támadt kalapáccsal egy férfi Nancy Pelosi volt demokrata házelnök férjére

2023. január 27. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egy San Franciscó-i bíróság nyilvánosságra hozott videó- és hangfelvételeket a Paul Pelosi, Nancy Pelosi akkori demokrata házelnök 82 éves férje ellen tavaly október végén elkövetett kalapácsos támadásról, írja a CNN.

Az egyik rendőr testkamerájával készített videón látható, ahogy a rendőrök október 28-án megérkeznek Pelosiék házához, ahova a támadó, David DePape korábban betört. A videót itt lehet megnézni az NBC Bay Area tudósítójának Twitterén:

A bíróságon bemutatott dokumentumok szerint a 42 éves férfi nem sokkal éjjel kettő előtt hatolt be Pelosiékhoz, ahol azt kiabálta, hogy „Hol van Nancy? Hol van Nancy?”. Korábban rendőrségi források arról beszéltek, hogy a támadás célpontja Nancy Pelosi lett volna, a demokrata házelnök azonban nem volt otthon. Az elfogott támadó arra készült, hogy túszul ejti a politikust, és eltörte volna a térdkalácsát is.

DePape megakadályozta, hogy Paul Pelosi elmeneküljön, de végül a demokrata politikus férje ki tudta hívni a rendőröket, miután elérte, hogy a támadó kiengedje a mosdóba, ahol éppen töltőn volt a telefonja.

A pénteken nyilvánosságra hozott felvételen látszik, ahogy Paul Pelosi próbálta visszatartani a férfi kezében tartott kalapácsot. Amikor azonban a rendőrök felszólították DePape-t, hogy dobja el a kalapácsot, ő kicsavarta azt Pelosi kezéből, és a fejére támadt vele. A rendőrök berontottak a házba, és gyorsan lefogták a támadót.

Paul Pelosit koponyatörés és a jobb karját ért sérülések miatt meg is kellett műteni. Hat nap után engedték haza a kórházból, de otthonában utána is orvosi felügyeletre és ápolásra szorult. Nancy Pelosi csütörtökön számolt be férje állapotáról, azt mondta, hogy már valamennyit javult, de még legalább három hónap lesz, mire teljesen felgyógyul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!