1,16 milliárd forintnyi euróért vette meg Berlusconi lampedusai villáját a római orvosi egyetem rektora

2024. február 21. – 08:36

1,16 milliárd forintnyi euróért vette meg Berlusconi lampedusai villáját a római orvosi egyetem rektora
A Villa Due Palme Lampedusán – Fotó: Alessandra Benedetti / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Eladták a tavaly júniusban meghalt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő Villa Due Palme nevet viselő lampedusai villáját körülbelül 3 millió euróért (1,16 milliárd forint) – írja az olasz média alapján az MTI. Az ingatlant Gianni Profita gazdasági szakértő, a római Nemzetközi Egészségügyi és Orvostudományi Egyetem (UniCamillus) rektora vásárolta meg. A Lampedusa szigetén álló, 250 négyzetméteres villát és a hozzá tartozó hatalmas kertet még miniszterelnöksége idején, 2011-ben vette Berlusconi, 1,5 millió euróért (583 millió forint).

Berlusconi örökösei árulják a szardíniai Smaragdparton (Costa Smeralda) található Villa Certosát is, ahol nemcsak George W. Bush volt amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nyaralgatott, de itt tartották az unga-bunga néven elhíresült szexpartikat is. A villát nagyjából 500 millió euróért (194,2 milliárd forint) árulják, de nem nézheti meg akárki, az érdeklődők csak szigorú előfoglalással tekinthetik meg.

Az örökösök a Milánó melletti Lesmóban található 18. századi Villa Gernettót is eladják, ahol Berlusconi magánegyetemet akart létrehozni, megtartják viszont az egykori fő rezidenciát, a szintén Milánóhoz közeli Arcoréban lévő Villa San Martinót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!