Az izraeli erők fokozzák a Gáza déli részén fekvő Rafah elleni csapásokat

2024. február 8. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli erők csütörtökön a déli határváros, Rafah területeit bombázták, ahol a gázai lakosság több mint fele húzza meg magát.

Az izraeli légicsapásokban csütörtök reggel két lakóház sérült meg, és legalább 11 ember meghalt. Rafah keleti részén tankokból is tüzeltek az izraeli erők.

A segélyszervezetek humanitárius katasztrófára figyelmeztettek, ha Izrael beváltja fenyegetését, és behatol a Gázai övezet egyik utolsó megmaradt területére, ahová csapatai még nem vonultak be szárazföldi offenzívája során.

Izraeli bombázásban megsérült lakóépületek Rafahban 2024. február 8-án – Fotó: Ibraheem Abu Mustafa /Reuters Izraeli bombázásban megsérült lakóépületek Rafahban 2024. február 8-án – Fotó: Ibraheem Abu Mustafa /Reuters
Izraeli bombázásban megsérült lakóépületek Rafahban 2024. február 8-án – Fotó: Ibraheem Abu Mustafa /Reuters

António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán azt mondta, hogy az Egyiptommal határos Rafahba való benyomulás „tovább fokozná a humanitárius rémálmot”.

Rafahban korábban 280 ezer ember élt, most Gáza 2,3 millió lakosának közel fele húzódott ide az északi területeken dúló harcok elől.

(Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!