Az összeesküvés-elméletek terjesztői miatt dollármilliókat költ ufókutatásokra az amerikai kormány

2024. január 27. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai kormány az adófizetők dollármillióit költi el arra, hogy olyan, ufókkal kapcsolatos mítoszok után nyomoznak, amelyeket a kormánynak dolgozó összeesküvés-elmélet-hívők terjesztenek – állította Sean Kirkpatrick, a Pentagon azonosítatlan rendellenes jelenségekkel (UAP) foglalkozó hivatalának (AARO) volt vezetője, írta a Guardian.

Az AARO-t 2022-ben azzal a céllal hozták létre, hogy összeválogassa az UAP-észlelésekről szóló katonai jelentéseket, és átláthatóbbá tegye az amerikai kormányzat tudását. Kirkpatrick múlt hónapban mondott le az AARO vezetéséről, a héten pedig Peter Bergen újságíró podcastműsorában beszélt az ott szerzett tapasztalatairól.

Elmondta, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak a földönkívüliek létezésére, vagy arra, hogy az amerikai kormány bármit is megpróbált volna eltusolni ezzel kapcsolatban.

Azonban sok törvényhozó ragaszkodik azokhoz a megalapozatlan történetetekhez, amelyeket „emberek egy szűk csoportja” terjeszt a titkos kormányzati UFO-kutatási programokról. Kirkpatrick szerint közéjük tartozik David Grusch, az amerikai Védelmi Minisztérium korábbi tisztviselője, aki tavaly olyan elképesztő kijelentéseket tett, mint hogy az amerikai kormánya „ép és részben ép, nem emberi eredetű eszközöket” rejteget egy távoli létesítményben, és megkísérelték visszafejteni a lezuhant ufókban talált technológiákat.

„Ők ugyanazok az emberek, akik a színfalak mögött a kongresszussal együtt dolgoztak a jogszabályok megírásán. Ők ugyanazok az emberek, akik egy amerikai céggel és az amerikai hadsereggel együttműködve feltártak egy anyagdarabot, amelyről azt állítják, hogy UAP, de valójában csak egy rakéta burkolatának egy része az 1950-es évekből” – mondta Kirkpatrick. „A kongresszus egyes tagjai inkább a sajtónak nyilatkoznak és a reflektorfényt keresik, ahelyett, hogy bizonyítékokon alapuló tájékoztatást kérnének az ügyben” – tette hozzá az AARO volt vezetője.

Kirkpatrick szerint a hivatala arra a következtetésre jutott, hogy a rögzített ufóészlelések legalább 90 százalékának van tökéletesen logikus magyarázata. „Amikor beleássuk magunkat az ilyen jellegű megfigyelésekbe, beszélünk a pilótával és rekonstruáljuk az egészet, akkor tízből kilencszer kiderül, hogy csak optikai csalódás volt, amit láttak. (…) A legtöbbször, amikor nem tudunk magyarázatot adni, az azért van, mert hiányoznak a szilárd, rögzített adatok, amiket számítógéppel elemezni lehetne” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!