Újabb csapás a Boeingnek: leesett egy felszállásra váró gép orrkereke

2024. január 24. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Felszálláshoz készülődött az egyesült államokbeli Atlantában a Hartsfield-Jackson repülőtéren a Delta Air Lines egyik Boeing 757-es utasszállítója a hétvégén, amikor leszakadt a gép orrkereke, és legurult a dombról. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) tájékoztatása szerint a fedélzeten tartózkodó 184 utas és a személyzet hat tagja sem sérült meg, írja a Reuters.

A repülőgépnek a kolumbiai Bogotába kellett volna repülnie, ezután helyettesítő járattal utaztak el oda az utasok. A Boeing egyelőre nem kommentálta a történteket. A 757-es Boeingeket már régóta, 2004 óta nem gyártják, de több nagy légitársaság, köztük az American Airlines, az UPS Airlines, a United Airlines és a Delta Air Lines is használja őket.

Nem ez az egyetlen váratlan technikai hiba az utóbbi időben a Boeingekkel kapcsolatban: januárban Portlandben kényszerleszállást kellett véghez vinnie az Alaska Airlines egyik járatának, miután a gépnek leszakadt több darabja is a levegőben, köztük az utastér egyik külső ablaka, ami vészkijáratként is funkcionál. A történtek után a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) hivatalos vizsgálatot indít a Boeing 737 MAX 9-es géptípusának ügyében.

Nem sokkal később egy Antony Blinken külügyminiszter és kísérete számára kirendelt Boeing 737-essel akadtak kritikus gondok, ezért a gép fel sem szállt velük, helyette az amerikai diplomácia irányítójáért egy új, kisebb gépet küldtek Washingtonból, a kíséretének több tagja viszont kénytelen volt egy normál járatra jegyet váltani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!