Orbán Viktor David Cameron brit külügyminiszterrel tárgyalt telefonon

2024. január 23. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon beszélt David Cameron brit külügyminiszterrel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

A tárgyalásról David Cameron a Twitteren azt írta: Svédország gyors NATO-csatlakozásának fontosságáról tárgyaltak, annak érdekében, hogy a szövetség és az euro-atlanti térség biztonságosabb, a NATO pedig erősebb legyen. A brit tárcavezető kitért Ukrajnára is: szerinte fenn kell tartani az Ukrajnának járó támogatásokat, és meg kell védeni az ország jövőjét.

Orbán Viktor kedden meghívta Magyarországra Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét többek között azért, hogy a NATO-csatlakozásról tárgyaljanak. A kormány továbbra is el akarja kerülni, hogy utolsóként ratifikálja a svédek csatlakozását. Ha ez valóban igaz, akkor érdemes igyekezniük, ugyanis sajtóhírek szerint a török parlament várhatóan a héten szavaz Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról. Ha ez valóban megtörténik, akkor másfél év után Magyarország maradna az egyetlen tagállam, amelyik még nem ratifikálta a svédek tagságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!