Elévülés miatt ejtették egy színésznő Gérard Depardieu ellen indított szexuális zaklatási perét

2024. január 23. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Elévülés miatt ejtették egy színésznő szexuális zaklatási vádját Gérard Depardieu francia színész ellen, írja a Guardian. Több eljárás azonban továbbra is folyamatban van.

Hélène Darras francia színésznő tavaly tett feljelentést. Állítása szerint Gérard Depardieu a 2007-es Disco című film forgatása alatt fogdosta őt és szexuális ajánlatot tett neki.

A francia film egyik legismertebb alakját először 2020-ban vádolták meg nemi erőszakkal. Több mint egy tucat nő állítja, hogy Gérard Depardieu szexuális zaklatást és bántalmazást követett el vele szemben. Darras egyike volt ennek a 13 nőnek. Darras azt mondta, egy évbe telt, mire a történtekről való beszéd után megtette a büntetőfeljelentést. „Belépni egy rendőrőrs ajtaján, és elmondani egy rendőrnek, hogy valaki megérintette az intim testrészeidet, nem könnyű (…)” – tette hozzá.

Gérard Depardieu a Le Figaro című francia napilapban 2023 októberében nyílt levelet tett közzé, amelyben azt állította, „soha, de soha nem bántalmaztam nőket”.

A Depardieu-t ért vádak szembeállították a feminista csoportokat a színész védelmezőivel. Még a francia elnök, Emmanuel Macron is felszólalt Depardieu mellett. Decemberben azt mondta: Depardieu-t megilleti az ártatlanság vélelme, szerinte Depardieu hatalmas színész, aki büszkévé teszi Franciaországot, és most egy hajtóvadászat áldozata lett. Igaz, később hozzátette, hogy nem hangsúlyozta eléggé, mennyire fontosak az erőszak áldozatául esett nők szavai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!