A volt francia first lady is nyílt levélben állt ki a szexuális zaklatással vádolt Gérard Depardieu mellett

2023. december 27. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 60 színész és a francia kulturális élet vezető személyiségei nyílt levélben ítélték el a szexuális zaklatással vádolt Gérard Depardieu elleni támadásokat, írja a Guardian. A Le Figaróban megjelent nyílt levelet többek között Charlotte Rampling brit színésznő, Carla Bruni volt francia first lady és énekesnő, valamint Carole Bouquet színésznő, Depardieu egykori élettársa is aláírta, a levél szerint a francia színész „gyűlölet áradat” áldozata. A levél aláírói Depardieu-t a legnagyobb francia színésznek nevezik. Karácsony előtt Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, hajtóvadászat zajlik Depardieu ellen.

A francia film egyik legismertebb alakját 2020-ban vádolták meg nemi erőszakkal, és több mint egy tucat nő állítja, hogy Gérard Depardieu szexuális zaklatást és bántalmazást követett el vele szemben. Közülük az ez egyik színésznő a múlt héten lett öngyilkos, a Szajnába vetette magát.

A színész októberben a Le Figaróban megjelent nyílt levelében tagadta a nemi erőszak és a szexuális zaklatás vádjait. „Soha, de soha nem bántalmaztam nőt. A média bíróságával és az ellenem zajló lincseléssel szemben csak a szavammal védekezhetek” – írta a színész.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!