Élő adás közben foglalták el gépfegyveres támadók az egyik ecuadori tévécsatorna stúdióját

2024. január 9. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Pisztolyokkal és gépfegyverekkel felszerelkezett bűnözők foglalták el az egyik legnagyobb ecuadori tévécsatorna, a TC Televisión stúdióját, miközben ment az élő adás, írja a Guardian. A támadók körülbelül húszan lehettek, maszkkal takarták el az arcukat. A stúdió elfoglalása után még majdnem 15 percig ment az élő adás, miközben a tévécsatorna halálra rémült dolgozói a földön feküdtek. Az adásba az is behallatszódott, hogy valaki azt kiabálja, hogy „ne lőjenek”.

Az ecuadori rendőrség először azt közölte, hogy az egyik speciális egységük már a helyszínen van, hogy megoldja a vészhelyzetet. Később az X-en (egykori Twitter) azt írták, hogy sikerült elfogniuk a támadók egy részét, amiről fotókat is közzétettek. Arról nincs hír, hogy voltak-e sérültjei vagy halálos áldozatai a támadásnak.

Ecuadorban azután tört ki a káosz, hogy Daniel Noboa elnök hatvannapos szükségállapotot rendelt el az követően, hogy Adolfo Macías Villamar, a hírhedt bandavezér megszökött a börtönből. A szükségállapotra válaszul a drogbandák több városban robbantgatni kezdtek és rendőröket raboltak el. „Háborút hirdettél. Háborút kapsz. A rendőröket, a civileket és a katonákat a hadizsákmánynak nyilvánítjuk. Akit 23 óra után az utcán találunk, kivégezzük” – üzenték az elnöknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!