Már decemberben is volt kórházban az amerikai védelmi miniszter és erről sem tudott Biden

2024. január 8. – 07:22

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi hírekkel ellentétben nem idén január elején, hanem december 22-én fordult elő először, hogy úgy került kórházba Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere, hogy erről sem közvetlen helyettese, sem Joe Biden elnök nem tudott, írja a Guardian.

A Pentagon vasárnap esti közlése rávilágított, hogy bár a december végi kórházi kezelésről egy nap után hazaengedték a hetvenéves Austint, a kórházban töltött napon sem volt elérhető, de erről sem tájékoztatta munkatársait. Austin kórházi kezeléseiről először maga a miniszter adott ki közleményt, amelyben teljes felelősséget vállalt a történtekért, ugyanakkor kiderült az is, hogy a Pentagon legfelsőbb köreiben már január 2-án értesültek arról, hogy a védelmi miniszter intenzív osztályon van.

A cikk szerint az Austin betegségét és orvosi kezeléseit övező titkolózás ellentétes az eddigi gyakorlattal, ugyanis az ilyen természetű dolgokról általában értesíteni szokták az elnököt és a kabinet tagjait, hiszen ez fokozza a nemzetbiztonsági kockázatokat. A Pentagon közleménye szerint részben azért nem derült ki időben, hogy a miniszter kórházba került, mert Austin vezérkari főnöke szintén beteg volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!