Kórházba került az amerikai védelmi miniszter, de erről napokig nem értesítette a Fehér Házat

2024. január 7. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Biden-kormányzatot napokig nem tájékoztatta arról Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter, hogy kórházba került – írja amerikai forrásokra hivatkozva a BBC.

A 70 éves Austin hétfőn került a Walter Reed Medical Centerbe egy műtétjét követő komplikációk miatt, a Fehér Házat viszont csütörtök reggelig nem értesítette erről. Austin vállalta a felelősséget a kommunikáció hiányáért, majd hozzátette: már jobban van, és alig várja, hogy visszatérhessen a Pentagonba.

A feltételezések szerint még mindig kórházban van, de az AFP hírügynökség által idézett minisztériumi szóvivő szerint pénteken újra teljeskörűen ellátta feladatait.

A CNN-nek nyilatkozó tisztviselők arról is beszéltek, hogy a kórházban töltött idő alatt időszakosan átvette Austin feladatait Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes, de ez az információ annyiban árnyalódik, hogy Hicks ezeken a napokon épp nyaralt Puerto Ricóban.

Joe Biden amerikai elnök a közlemények szerint beszélt már az ügyről Austinnal, akiben továbbra is megbízik, és várja, hogy újra visszatérjen a Pentagonba.

A republikánusok azonban komoly aggodalmukat fejezték ki a helyzet miatt. Azt hangsúlyozták, hogy a védelmi miniszter a legfontosabb láncszem az elnök és a katonaság között, beleértve a nukleáris parancsnoki láncot, és előfordulhat, hogy nagyon komoly döntéseket percek alatt kell meghozni, amit viszont veszélyeztetett a felelőtlen hozzáállásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!