Trumpot azzal vádolják, hogy elnöksége alatt vállalkozásai dollármilliókat fogadtak el külföldről

2024. január 5. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump ismételten és szándékosan megsértette az amerikai alkotmányt, amikor megengedte, hogy vállalkozásai dollármilliókat fogadjanak el a legkorruptabb országoktól, köztük Kínától – ezzel vádolja Jamie Raskin, az Egyesült Államok demokrata kongresszusi képviselője a volt amerikai elnököt, írja a Guardian.

A jelentés szerint a Trumphoz tartozó négy vállalkozás összesen legalább 7,8 millió dollárnyi kifizetést kapott 20 országból a Fehér Házban töltött négy éve alatt. A jelentés szerint ez a pénz valószínűleg csak a töredéke annak, amit Trump és családja a 2017-től 2021-ig tartó időszak alatt külföldről kapott.

A külföldi pénzek elfogadása azért is problémás, mert az amerikai alkotmány záradéka tiltja, hogy a kongresszus hozzájárulása nélkül ajándékokat fogadjanak el külföldi államoktól. Trump stábja nem kommentálta a demokrata jelentést.

Dacára 2020-as vereségének, a Capitolium Trump hívei általi feldúlásának és a trumpista republikánus jelöltek gyenge szereplésének a 2022-es félidős választásokon, közvélemény-kutatási adatok alapján szinte biztosan ismét Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt. A republikánusok több mint 60 százaléka rá voksolna a január 15-én Iowában induló előválasztásokon, miközben a második helyen fej fej mellett álló Ron DeSantis floridai kormányzó és Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és Trump egykori ENSZ-nagykövete 11-11 százalékon áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!