Izraeli hadsereg: Rakétaindító állások voltak az ENSZ gázai iskolájánál

2024. január 2. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Rakétaindító állásokat, muníciót és a fegyverekhez tartozó gyártóműhelyt is talált az izraeli hadsereg az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete, az UNRWA gázavárosi iskolájának közelében, írja az MTI. A hadsereg szóvivője szerint a most felfedezett fegyverekkel a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izraelt.

Az izraeli haditengerészet az elmúlt nap során a levegőből és a szárazföldi erők bevonásával megölt számos terroristát, valamint több lőszerraktárt is megsemmisített a Gázai övezetben.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Ciszjordániában is folytatták razziáikat a terroristagyanús palesztinok felkutatására. A Kalkília térségében található Kafr Azon településen tűzpárbajban megsebesült egy izraeli tiszt, négy palesztin fegyverest viszont megöltek.

Izrael északi határánál a libanoni síita Hezbollah mozgalom rakétái sebesítettek meg öt izraeli tartalékos katonát. Egyiküket közepesen súlyosan, négyet pedig könnyebben. A közepesen súlyos sebesültet a naharijai kórház intenzív osztályán ápolják, az állapota viszont stabil. Hétfőn az IDF megtorlásul a levegőből támadta a Hezbollah észak-libanoni rakétaindító helyét, mondta a szóvivő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!