Több Hamász-vezető is meghalt a bejrúti robbantásban

2024. január 2. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Hatra nőtt a bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma, írja a Guardian. Kedden végzett egy izraeli drón a Hamász több terroristájával is: Száleh Arúri magas rangú Hamász-vezető mellett a Hamász bejelentette, hogy a Bejrút Dahíhe nevű elővárosában végrehajtott támadásban meghalt a Hamász katonai szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak két vezetője is: Szamír Abu Amer és Azzám al-Akraa Abu Ammar, írja az MTI.

Száleh Arúri, a Hamász katonai szárnyának egyik alapítója, a Hamász politikai bizottságának alelnöke és a szervezet ciszjordániai vezetője volt. Évek óta élt száműzetésben Libanonban. Arúri a testőreivel együtt halt meg az izraeli hadseregnek tulajdonított légitámadásban, amelynek célpontja a síita Hezbollah erősségének számító városnegyedben lévő Hamász-iroda volt. Arúri húsz évet ült börtönben emigrálása előtt.

Egy libanoni biztonsági vezető közölte: Szamír Fandi, egy másik Hamász vezető is meghalt a csapásban. Őt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök még az október 7-i Izrael elleni támadás előtt megfenyegette, hogy megölik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!