Szilveszterkor is orosz drónok indultak Ukrajna ellen

2023. december 31. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szilveszterkor sem enyhült az orosz dróntámadás Ukrajna ellen. Országszerte észleltek több tucat öngyilkos drónt az égen – írta az Unian.

Légiriadót rendeltek el nyolc megyében, főként az ország keleti és déli részében. Érkeztek azonban jelentések arról is, hogy Kijev megyén át nyugatra, Vinnyica és Ternopil felé is tartanak az iráni eredetű Sahid-drónok.

Robbanások hallatszanak Herszon megyében az azonos nevű megyeszékhely közelében a Dnyeper partján, amelynek balpartján az orosz erők állomásoznak.

magyar idő szerint este hét órakor országos légiriadót rendeltek el, miután az észak-kaukázusi Mozdoknál egy MiG-31-es elfogó vadászgép emelkedett a levegőbe, amely Kinzsal-rakétákat is hordozhat, és a Krím felől ballisztikus rakéták indultak útnak északnyugat felé.

Becsapódásokról nem érkezett jelentés. A támadás része annak a két nappal korábbi légi csapásnak, amely rakétákat, drónokat bevetve országszerte 31 ember halálát okozta. Ukrajna válaszul az oroszországi Belgorodot célozta, ahol 14 ember halt meg. Oroszország bűncselekménynek nevezte a támadást, amely után válaszcsapást ígért – nem említve, hogy a belgorodi támadást épp az Ukrajna elleni orosz légi csapás váltotta ki.

Az év végi támadásokról és arról, mit látott a Telex Ukrajnában az elmúlt év során, ebben a nagyképes összeállításunkban itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!