Palesztinpárti tüntetők zárták el a World Trade Center főbejáratát csütörtökön

2023. december 29. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Ezer Izrael-ellenes tüntető lepte el Manhattant csütörtökön, a demonstrálók egy része lezárta a New York-i World Trade Center főbejáratát is, írja a New York Post. A tüntetők összekapaszkodva vonultak végig alsó-Manhattanban, miközben a kezükben transzparenseket szorongattak, amiken olyan feliratok szerepeltek, mint: „A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz”, „Izrael, nem bújhatsz el, népirtással vádolunk. Izrael, mit mondasz, hány gyereket öltetek meg ma?”. De a skandáló tömegben feltűnt egy „A népirtó Joe-nak mennie kell” feliratú tábla is, ami az USA elnökének, Joe Bidennek üzent.

A megmozdulást szervező Nerdeen Kiswandi, a palesztinpárti Within Our Lifetime alapítója beszédet mondott a Zuccotti Parkban, mielőtt a tömeg az utcákra vonult. Kiswandi szerint az Egyesült Államok támogatása nélkül a palesztin ellenásnak már rég sikerült volna legyőznie Izraelt. „De ez az ország népirtást folytat a palesztin nép ellen. Ez az ország, az Egyesült Államok, ami elküldte az amerikai vállalatok által gyártott fegyvereket, amelyeket a mi adóforintjainkból fizettek, és amelyek több mint tízezer palesztin gyermeket öltek meg.”

A tüntetés a Foley téren végződött, ahol a résztvevők közösen imádkoztak, letartóztatások nem történtek. Ellenben szerda este huszonhat embert előállított elő a rendőrség, mikor palesztinpárti tüntetők zárták le a reptérre vezető utat New Yorkban és Los Angelesben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!