Palesztinpárti tüntetők blokkolták szerdán a reptérre vezető utakat New Yorkban és Los Angelesben

2023. december 28. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

Palesztinpárti tüntetők rövid időre elzárták a New York-i és Los Angeles-i repülőterekhez vezető utakat, így több utas kénytelen volt gyalog kimenni a repterekre. A tüntetések a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtér és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér közelében zajlottak, mintegy 20 percre leállítva a forgalmat a gyorsforgalmi utakon.

A tüntetők azt skandálták, hogy "a folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz". A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint az utasok bőröndjeiket cipelve kiszállnak a járművekből, és a korlátokon át az autópálya középső elválasztó szakaszán gyalogolnak. Huszonhat embert tartóztattak le a New York-i demonstráción, a hatóságok két buszt is küldtek, "hogy biztonságban eljuttassák az érintett utasokat a reptérre.

A New York-i tüntetéssel nagyjából egy időben a Los Angeles-i repülőtérre vezető főútvonalat palesztinbarát tüntetők egy másik csoportja zárta le, akik a híradó helikopteres felvételei szerint forgalom elterelő eszközökett, szemeteseket, robogókat és egyéb dolgokat pakoltak az útra. A rendőrök megérkezése után a tüntetők szétszéledtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!