Megtalálták a prágai tömeggyilkos levelét, amelyben bevallja a korábbi kettős gyilkosságot

2023. december 27. – 22:09

Másolás

Vágólapra másolva

A prágai rendőrség szerdán közölte, hogy egy olyan levelet talált a prágai egyetemi mészárlás elkövetőjének otthonában, amelyben feltárja, hogy ő követte el a korábbi kettős gyilkosságot is a klánovicei erdőben. A ballisztikai vizsgálat már korábban bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő erdőben egy hete meggyilkolt két embert ugyanazzal a fegyverrel lőtték le, amelyet a prágai egyetemi lövöldöző házában találtak. A két áldozat egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt.

A rendőrség a Prágától nyugatra fekvő Hostounban találta meg a levelet, amelyben a prágai mészárlás elkövetője beszámol a december 15-én elkövetett kettős gyilkosságról. A levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügyben még tart a nyomozás.

„Megerősíthetem: Hostounban találtunk egy levelet, amelyben az elkövető leírja, hogy ő a felelős a klánovicei erdőben elkövetett gyilkos támadásért” – közölte Jan Danek rendőrségi szóvivő, hozzátéve: a rendőrség további tanúk kihallgatását tervezi az ügyben.

A prágai rendőrkapitányság vezetője már múlt héten arról beszélt, hogy minden jel szerint a két gyilkosságsorozatot ugyanaz a személy követte el. A prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója korábban azt mondta, hogy az elkövetőnek nem volt konkrét indítéka tette elkövetésére.

A prágai belvárosban álló Károly Egyetem bölcsészkarán történt támadásban tizennégy ember – közöttük a lövöldöző – halt meg. Egy áldozat a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!