A prágai lövöldöző egy férfit és egy csecsemőt is meggyilkolhatott a múlt héten

2023. december 22. – 19:03

Másolás

Vágólapra másolva

A ballisztikai vizsgálat bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő Klánovicei-erdőben egy hete meggyilkolt két embert ugyanazzal a fegyverrel lőtték le, amelyet a prágai egyetemi lövöldöző házában találtak – közölte péntek délután a cseh rendőrség.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója péntek reggel közölte, hogy a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is. Egy harminckét éves férfi és a két hónapos kislánya az áldozat, helyi sajtó szerint az egyetemi lövöldözés elkövetője ok nélkül ölhette meg a két áldozatot.

A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a gyilkosság és a lövöldözés között, de amíg ez be nem bizonyosodott, rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be a Klánovicei-erdőben. A rendőrség két napon át kutatott a Klánovicei-erdőben a kettős gyilkosság ügyében. Több régióból több száz – közöttük kutyás és lovas – rendőr vett részt a keresésben, de nem bukkantak ott rejtőzködő emberre, aki veszélyes lenne.

A prágai belvárosban álló Károly Egyetem bölcsészkarán csütörtökön történt támadásban tizennégy ember – közöttük a lövöldöző – halt meg. Egy áldozat a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!