A hat év után megtalált brit fiú elmesélte a szökése valódi sztoriját

2023. december 22. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány nappal nagy-britanniai hazaérkezése után elmesélte szökése történetét az a 17 éves Alex Batty, akit hat évvel eltűnése után találtak meg december 14-én Franciaországban. A The Sun című napilapnak azt mondta, hazudott a menekülése részleteiről, hogy megvédje anyját és nagyapját a rendőrségtől.

Az akkor 11 éves fiú 2017-ben egy spanyolországi nyaralásra ment az édesanyjával és a nagyapjával, amikor eltűntek. Szeptember 30-án indultak el vele Marbellára, utoljára pedig október 8-án látták őket Málagában. A fiú gyámja a nagymamája biztos volt abban, hogy az anyja és a nagyapja rabolta el a fiút, hogy aztán együtt egy spirituális közösségben éljenek.

Alex Batty most azt mondta, azért döntött úgy, hogy eljön hippi közösségükből, mert összeütközésbe került az édesanyjával.

„Volt egy vitám anyámmal, és arra gondoltam, hogy elmegyek, mert nem tudok vele élni. Nagyszerű ember, és szeretem őt, de egyszerűen nem jó anya.”

Az anyja és nagyapja nomád életmódjával kapcsolatos kételyei akkor kezdtek felmerülni benne, amikor 14-15 éves lett. Rájött, hogy míg az anyjával élt, sosem járt iskolába, viszont egyre inkább felerősödött benne a vágy, hogy valaha egyetemre járjon. Ekkor döntötte el, hogy elhagyja a Pireneusokat és az ottani életmódot.

Azt mesélte, vándorlása során útközben nem is tévedt el, pontosan tudta, hogy merre kell mennie. Útja két napon át tartott, először Quillan városába ment, majd haladt tovább Toulouse felé. Itt, a francia Pireneusok lábánál vette fel egy esős hajnalon egy futár az út mellett. A sofőr, egy francia gyógyszerészhallgató azt nyilatkozta, a fiú azt mondta neki, hogy négy nap és négy éjszaka járja a Pireneusokat, nappal alszik, és éjszaka indul útra, hogy ne vegyék észre. Alexnek 100 euró lapult a zsebeiben, mobiltelefonja nem volt, és azt ette, amit a mezőkön és a kertekben talált.

A fiú most arról beszélt, azért találta ki a négynapos útról szóló történetet, hátha ez majd megakadályozza a rendőröket abban, hogy az anyja és nagyapja nyomára bukkanjanak. A brit családjával való újraegyesülés szerinte nagyon érzelmes volt, és továbbra is nagy terve, hogy egyetemre járjon, franciául és informatikát tanuljon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!