Hat éve nyoma veszett, most Franciaországban találtak meg egy brit fiút

2023. december 14. – 21:36

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban találtak meg egy angol fiút, akinek hat éve veszett nyoma Spanyolországban, jelentették be a BBC szerint a helyi hatóságok. A most 17 éves fiatalt a Toulouse-tól keletre lévő Revel városában találták meg szerda reggel. A BBC-nek a toulouse-i ügyészség jelezte, hogy a családja megerősítette a személyazonosságát.

Az akkor 11 éves Alex Batty 2017-ben egy spanyolországi nyaralásra ment az édesanyjával és a nagyapjával. Szeptember 30-án indultak el vele Marbellára, utoljára pedig október 8-án látták őket Málagában.

A fiú gyámja a nagyanyja, aki 2018-ban azt mondta, szerinte az anyja és a nagyapja rabolta el Alexet, hogy aztán együtt egy marokkói spirituális közösségben éljenek. Most az anyát és a nagyapát nem találták meg, de továbbra is keresik őket.

Egy rendőrségi forrás szerdán azt mondta, hogy egy autós vette észre az út mentén sétáló fiatalt. Miután felvette az autójába, a fiatal elmondta neki, mi történt vele. A La Dépeche francia lap egyik újságírója szerint arról beszélt, hogy valamiféle nomád közösségben élt, nem kényszerítették semmire, de furának találta az anyját, és végül úgy döntött, hogy inkább elszökik.

A sofőrtől kölcsönkérte a mobilját, és a Facebookon ráírt a nagyanyjára. Jelezte, hogy jól van, és látni akarja. A BBC-nek nyilatkozó rendőrségi forrás is arról beszélt, hogy a fiatal egészséges, és nem mondta nekik, hogy rosszul bántak volna vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!