Az IDF elfogott több palesztin terroristát is, akik részt vettek Izrael megtámadásában

2023. december 21. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erő (IDF) elfogott több palesztin terroristát is, akik részt vettek a Hamász Izrael ellen indított támadásában október 7-én, írja az MTI. Az IDF szóvivői közölték, hogy az elfogottak között van a Hamász egyik századparancsnoka is.

Az izraeli csapatok megszerezték az ellenőrzést a kelet-gázai Sedzsaja település környékén, és razziákat tartottak a Hamász magas rangú tisztviselőinek otthonában, titkosszolgálati anyagokat foglaltak le, és megszállták a Hamász helyi parancsnoki központját. Emellett hadműveletet hajtottak végre a Hamász Nuszeirat nevű zászlóalja ellen Gázavárostól délre, aminek célja az volt, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést a Gázai övezet középső rész felett. A katonai közlemény szerint föld alatti infrastruktúrát és fegyvereket találtak, majd ezeket megsemmisítették.

A Hamász ellenőrzése alatt lévő egészségügyi minisztérium közölte, hogy a háború kezdete óta mintegy húszezer ember halt meg az övezetben. A harcok és az eltűnt, valószínűleg a romok alatt rekedt emberek miatt nem tudtak pontos számot megadni. A halottak több mint kétharmada nő vagy kiskorú. A terrorista szervezet szerint Izrael csak abban az esetben kaphatja vissza élve az övezetbe elhurcolt izraeli túszokat, ha leállítja a Hamász elleni háborút. Ezért is végződött eredménytelenül a legutóbbi túszcsere-tárgyalás a háborúban álló felek között, amiről itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!