Tízmillió liter üzemanyagot szállított Irak Egyiptomba a gázai palesztinok megsegítésére

2023. december 21. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Irak üzemanyag-szállító hajót küldött Egyiptomba, hogy segítsen mérsékelni a Gázai övezetben kialakult üzemanyaghiányt, írja a SkyNews. „Egy 10 millió liter üzemanyagot szállító iraki tartályhajó indult a baszrai kikötőből a gázai palesztinok megsegítésére, és a jövőben az iraki kormány további segélyszállítmányokat is küld” – mondta Zedan Khalaf, az iraki humanitárius ügyekért felelős miniszter tanácsadója.

A humanitárius szervezetek szerint az enklávén belül az egyik legnagyobb problémát az üzemanyaghiány okozza, ami elengedhetetlen fontosságú a kórházak üzemeltetéséhez is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Gáza északi részén már nincs működőképes kórház, mivel nincsen elég üzemanyag, személyzet és ellátmány.

Izrael azt állítja, hogy hiába pótolta a Gázai övezet üzemanyagkészleteit, a Hamász szándékosan lefoglalta azokat, hogy humanitárius válságot idézzen elő az enklávén belül. A terrorista szervezet tagadja, hogy ez történt volna, és azt állítja, hogy Izrael nem engedi be az üzemanyagot a Gázai övezetbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!