Bűnösnek vallotta magát gyerekei bántalmazásában az amerikai vlogger anya

2023. december 19. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

A gyerekek bántalmazásában és éheztetésében is bűnösnek vallotta magát az a hatgyerekes anya, aki YouTube-csatornáján jól menő üzletet csinált abból, hogy gondoskodó szülőként mutatta be családja mindennapjait. A 41 éves Ruby Franket szeptemberben tartóztatták le, miután egyik kisfia, kiszabadulva a házból, segítséget kért a szomszédoktól. A fiú lesoványodott, és bántalmazások nyomairól árulkodó sérülések voltak rajta. A vlogger anyáról és a körülötte már korábban is sűrűsödő gyanúról ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

A BBC szerint a nő a bíróságon azt mondta, sajnálja és mélyen megbánta a családjával történteket, és kész vallani az ügy másik vádlottjára egy családterapeutára, akinek szintén felelőssége lehet abban, hogy a gyerekek súlyos testi és lelki bántalmazásban éltek évekig.

Jodi Hildebrandt üzlettársa és barátnője volt Frankenek, együtt vitték a ConneXions nevű életvezetési tanácsadó szolgálatot. A szomszédok szerint Franke azután kezdett egyre több időt távol tölteni springville-i otthonától, hogy bekapcsolódott Hildebrandt bizniszébe. Hildebrandt korábban terapeutaként működött, de egyszer már másfél évre felfüggesztették az engedélyét, miután a nyilvánosság előtt beszélt egy pácienséről. A gyermeknevelési tanácsadást kínáló ConneXionst egyébként szintén sokat kritizálták, sőt, Shari Franke, a legidősebb gyerek egyenesen szélsőségesnek írta le a szervezetet.

A jelek már korábban sokasodtak, az azóta már bezárt, egykor kétmillió feliratkozóval futó YouTube-csatornára kitett videók sem mindig a felhőtlen boldogság jeleit mutatták. Az anya testvérei is úgy ítélték meg, hogy a gyerekek nem voltak biztonságban, de sokáig a széles nyilvánosságot kerülve igyekeztek tenni érdekükben.

Egyelőre nem világos, hogy kettejük közül melyikőjük a közvetlen felelős a gyerekek bántalmazásáért, de minden egyes vádpontért akár 10 évig terjedő börtönbüntetés és 10 ezer dollárig (kb. 3,6 millió forintig) terjedő pénzbírság is kiszabható. Ügyükben várhatóan két hónap múlva hoznak ítéletet.

A nő férje egy ideje már nem él otthon, és nincs a vádlottak között, bár több kifogásolt, gyereknevelési szempontból vitatható videón is látható volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!