A Marvel kirúgta az új főgonoszát a bántalmazási ítélete után

2023. december 18. – 21:51

A Marvel kirúgta az új főgonoszát a bántalmazási ítélete után
Jonathan Majors az idei Oscaron – Fotó: Mike Coppola / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Órákkal azután, hogy egy manhattani esküdtszék bántalmazás miatt bűnösnek találta, a Marvel kirúgta Jonathan Majorst, írja a Hollywood Reporter. Majors játszotta a Kang, a hódító nevű karaktert a Marvel filmes univerzumában.

A szuperhősös filmjeiről ismert Marvel Studios központi szerepet szánt Majors karakterének a következő évekre. A tervek szerint ugyanis Kang lett volna a Marvel 2021 és 2027 közötti filmjeit felölelő Multiverzum Saga főgonosza.

Kanggel eddig a harmadik Hangya-filmben, illetve a Loki sorozatban találkozhattak a nézők. Karakteríve a 2026-ra ígért ötödik, Kang Dinasztia című Bosszúállók-filmben csúcsosodott volna ki.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Kang szerepét újraosztják-e vagy teljesen kiírják a filmes univerzumból. A Marvel korábban újrakasztingolta Hulk (Edward Norton helyére Mark Ruffalo érkezett) és War Machine szerepét is (Terrence Howardot Don Cheadle váltotta).

A Creed 3-ban is szereplő Majorst exbarátnője, Grace Jabbari vádolta meg azzal, hogy bántalmazta őt, írja a BBC. Az ítélet szerint Majors márciusban rátámadt Jabbarrira, miután egy taxiban ülve összevesztek.

A veszekedés kiindulópontja az volt, hogy a nő meglátta, hogy Majors ezzel a szöveggel kapott egy üzenetet: „Bárcsak most csókolóznék veled!” Erre kikapta Majors kezéből a telefonját, mire a színész megragadta a karját, a háta mögé csavarta, és a fején is megütötte. A nő állítása szerint eltört az egyik ujja, zúzódások és vágások keletkeztek rajta.

Majors védője azzal védekezett, hogy ebben a történetben a színész az áldozat, őt bántalmazta a barátnője egy féltékenységi rohamban a kocsiban. Az esküdtszék viszont őt találta bűnösnek, és akár egy évnyi börtönbüntetésre is számíthat.

Majors az elmúlt időszakban több fontosabb szerepet is kapott, a Creed 3-ban Michael B. Jordan aktuális nemezisét, A Hangya és a Darázs: Kvantumániában pedig a Marvel által a háttérben a Loki első évada óta építgetett új szupergonosz, Kang szerepében mutatkozott be rendesen is. Pár hónappal korábban ő volt a főhőse a netflixes westernnek, A vadnyugat törvényei szerintnek is, legutóbbi filmjét, a Magazine Dreamst pedig januárban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon. A színész az idei Oscar-gálán is szerepet kapott, Jordannel közösen adta át a legjobb operatőrnek járó díjat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!