Gyerekek segítettek elfújni a gyertyát Ferenc pápa születésnapi tortáján

2023. december 17. – 15:02

Gyerekek segítettek elfújni a gyertyát Ferenc pápa születésnapi tortáján
Ferenc pápa születésnapi tortája – Fotó: Remo Casilli / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap ünnepli a 87. születésnapját Ferenc pápa, a katolikus egyház vezetője. Egy vatikáni gyermekklinika lakói énekeltek a pápának, egy csokor napraforgót adtak neki ajándékba, és a születésnapi tortája egyetlen gyertyáját is segítettek elfújni.

A Reuters cikke szerint később a Szent Péter téren tartott hagyományos karácsonyi ünnepi eseményen megáldotta a gyermek Jézust ábrázoló apró szobrocskákat, amelyeket a résztvevők a magasba emeltek. A szobrokat az áldás után otthon a jászolban helyezik el. A gyerekek „Buon Compleanno”, azaz „Boldog születésnapot” kiáltottak, és táblákkal üdvözölték a pápát.

Fotó: Remo Casilli / Reuters
Fotó: Remo Casilli / Reuters

Ferenc pápa 1936. december 17-én született Buenos Airesben. Tíz évvel ezelőtt, 2013. március 13-án választották meg a katolikus egyház élére. Nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy egészségügyi problémái ellenére sohasem gondolt lemondásra, Isten akaratára bízza távozását. Azt is mondta, hogy már utasításokat adott a temetésével kapcsolatban. Elődei többségével ellentétben azt akarja, hogy ne a Szent Péter-bazilikában, hanem a Santa Maria Maggiore-bazilikában helyezzék el a sírját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!