Putyin propagandistái: Orbán és Fico sem bánná, ha közös határuk lehetne Oroszországgal

2023. december 12. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Úgy gondolom, hogy a különleges katonai hadműveletnek [ahogy Oroszországban hívják a háborút – szerk.] a Nyugati-Bugnál kéne megállnia” – fejtegette az orosz állami tévében Oroszország egyik putyinista propagandistája, aki arról is beszélt, jó lenne egy közös határ Lengyelországgal és Szlovákiával:

„Nem hiszem, hogy Ficot vagy Orbánt zavarná egy közös határ Oroszországgal”

– mondta. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg Twitteren a vonatkozó részletet, amelyben a propagandisták felváltva játszottak be felvételeket Zelenszkijről és Putyinról: kiemelve, hogyha utóbbiról bárki azt mondja, hogy egy jó ember, azzal „nehéz objektíven vitatkozni”.

A tévében beszélő propagandista arról is beszélt, hogy elképzelései szerint az új orosz határnak Kárpátalján kéne lennie, az orosz hadseregnek pedig „nem is szabad addig megállnia”, mert „Oroszországban benne van a potenciál”. Kifejtette, Oroszországnak ott vannak az orosz emberek és az ő támogatásuk, tehát „győzni fognak”. Bár kiemelte azt is, hogy Kárpátalján nem szabad még megállni:

a végső győzelem az lesz, amikor orosz zászló kerül a Kapitóliumra.

Az orosz propagandisták vad határátrajzoló tervei egyébként nem újkeletűek. Nemrég ugyanezen a csatornán arról elmélkedtek, hogy a háború után a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna: ezt a zónát orosz katonák felügyelhetnék, de persze csak azért, hogy „senki ne támadja meg” az újjászületett monarchiát. Az állami propagandatévé ráadásul megrögzötten akarhatja Amerikát, nemrég arról is beszéltek, hogy fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!