Putyin kedvenc propagandistái már egy új, orosz katonákkal megerősített Osztrák-Magyar Monarchiáról álmodoznak

2023. december 5. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól. Az erről szóló műsorrészletet Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en.

Erről az egyik meghívott vendég beszélt, akit sem mi, sem a Newsweek nem tudott azonosítani. Frissítés 12.06-án: Cikkünk megjelenése után jelezte Rácz András Oroszország-szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója, hogy a szintén az egyetemen kutató Takácsy Dorka azonosította az ismeretlen orosz propagandistát: Andrej Bezrukovról van szó, aki Donald Heathfield néven a KGB alvó ügynökeként is szolgált az Egyesült Államokban – 2010-es lebukásáig.

A lenti videórészletben Bezrukov okfejtése hallható arról, hogy az orosz győzelem után az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista bele is kezd, hogy ennek az új monarchiának majd kegyesen megígérheti Oroszország, hogy nem fogja megtámadni, mire közbeszól a műsorvezető – Vlagyimir Szolovjov, Putyin egyik kedvenc, legnagyobb hangú megmondóembere – és emeli a tétet:

„Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Szolovjovtól egyébként nem állnak messze a vad gondolatok, korábban arról beszélt, a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, egy alkalommal azon elmélkedett, hogy a halál tulajdonképpen csak egy állomás, aztán dzsihádot hirdetett a sátánista ukránok ellen, és sürgette Zelenszkij megölését is. De ő volt az, aki Orbán Viktor tavalyi tusványosi beszédét is bejátszotta az orosz állami tévében, és sűrűn bólogatott rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!