Izrael azt állítja, hogy 200 terrorista célpontra mért csapást a Gázai övezetben

2023. december 4. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg (IDF) helyzetjelentést adott ki, amelyben azt írja, „a szárazföldi csapatok továbbra is a Gázai övezetben tevékenykednek, párhuzamosan a Hamász mintegy 200 terrorista célpontjára mért izraeli légicsapásokkal”.

A jelentésben az áll, hogy:

  • az IDF csapatai csapást mértek egy Beit Hanoun-i iskolában található terrorista központra, ahonnan támadásokat indítottak az izraeli csapatok ellen.
  • A táborban két alagútakna is volt, a járatokban robbanóanyagokat és fegyvereket találtak.
  • A IDF rakétákat, aknavetőgránátokat és fegyvereket szállító járművekre is csapást mért.
  • Az IDF egy olyan katonai infrastruktúrára is csapást mért, amit arra terveztek, hogy páncéltörő rakétákkal ejtse csapdába az izraeli csapatokat.
  • Az IDF egy fegyverraktárra is csapást mért.
  • Az éjszaka folyamán az izraeli haditengerészet számos Hamász terrorista célpontra mért csapást. A célpontok között voltak a Hamász tengeri erőihez tartozó megfigyelőállások, a gázai kikötőben lévő terrorista infrastruktúra, és a Hamász laktanyái.

Az IDF állításait független hírforrás nem ellenőrizte.

A Hamász által felügyelt gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint október 7-e óta legalább 15 523 palesztin, köztük 6600 gyermek halt meg izraeli katonai akciókban, és további 41 316-an megsebesültek. A hivatal szerint legalább 6800 embert eltűntként tartanak nyilván. Ezeket az adatokat sem tudta független hírforrás igazolni.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!