The Weeknd 2,5 millió dollárral támogatja az UNICEF gázai munkáját

2023. december 4. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

2,5 millió dollárt adományoz az UNICEF gázai munkájára Abel „The Weeknd” Tesfaye, az ENSZ Világélelmezési Programjának jószolgálati nagykövete – írja a Variety. Ez 4 millió adag ételt jelent, ami nagyjából 173 ezer palesztin kétheti ellátmánya. A pénzt az énekes az XO Humantiarian Fund nevű jótékonysági alapjából adományozza.

A háború október 7-ei indulása óta a Világélelmezési Program már 764 ezer palesztinnak küldött ételt. A háború előtt a Gáza övezetben nagyjából 2,2 millióan éltek. Csak a múlt heti tűzszünet során 121 ezer emberhez jutottak el. Az ételcsomagokban van friss kenyér, datolyaszeletek, konzervételek, liszt, tészta, paradicsomszósz és olaj.

The Weeknd 2021 októbere óta szolgál a Világélelmezési Program nagyköveteként, és már 1,8 millió dollárt rakott saját vagyonából a jótékonysági alapjába, ami gyűjtésekkel már 5 millió dollárt gyűjtött össze, amiből 2,5 millió etiópiai nőknek és gyerekeknek küldött ételcsomagokra adományozott. A 2024-es turnéja során minden eladott jegy után egy dollárt adományoz majd az XO Humanitarian Fundba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!