Édesanyjuk szerint nem szerepel a pénteken szabaduló túszok listáján a két elrabolt, magyar állampolgárságú lány

2023. november 23. – 21:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Arról értesítettek, hogy Dafna és Ella nincsenek a pénteken kiszabaduló 13 izraeli túsz listáján” – írta az X-en az elrabolt, magyar-izraeli lányok édesanyja. Majan Zin bejegyzését a Hvg szúrta ki. Zin közösségi oldalára azt írta, hogy ez hihetetlenül nehéz számára, hisz nagyon szeretné, ha lányai hazajöhetnének, és reménykedik abban, hogy az összes túszt szabadon engedi a Hamász.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, október 26-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy két magyar állampolgárt is túszul ejtett a Hamász terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát is Gázába hurcolták. Édesanyjuk később a Heteknek azt mondta, hogy Dafna és Ella átlagos izraeli lányok, akikkel a hétköznapokban nagyon sokat nevetnek. Vele és több túsz hozzátartozójával a Telex is találkozott Izraelben, erről itt olvashat bővebben.

„A lányaim az exférjemnél voltak éppen a Nahal Oz nevű kibucban. Amikor reggel láttam, hogy vörös riasztás van, egyből írtam az apjuknak, hogy minden rendben van-e” – idézte fel október 7-ét, a Hamász inváziójának napját az édesanya. Akkor a lányok apja még azt írta, minden rendben, de délután a nővére már azzal hívta, hogy a lányait elrabolták, elvitték őket Gázába. Eleinte nem akarta elhinni, hogy az ő lányait is elvitték, aztán WhatsAppon kapott nővérétől egy üzenetet:

„Megnyitottam, és akkor láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették. Majd egy másik képet is küldött, amin pedig Ella látszott, meg volt sérülve a karja. Ő és Dafna is zokogott a felvételen”

– mondta Zin, akinek volt férje, a férjének párja és az ő közös gyerekük is próbált együttműködni a támadókkal, azonban mindhármukat meggyilkolták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!