Életfogytiglanra ítélték azt a kanadai férfit, aki szándékosan gázolta halálra egy muszlim család négy tagját

2023. november 16. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Kanadában bűnösnek találtak egy gyilkossággal vádolt 22 éves férfit, aki teherautóval szándékosan gázolta el egy muszlim család négy tagját 2021 júniusában, írta az MTI.

Nathaniel Veltman, aki a kanadai Ontario tartomány London nevű településén hajtott az esti sétára indult Afzaal család tagjai közé a járdán, életfogytiglani börtönre számíthat 25 évig próbaidő lehetősége nélkül.

Salman Afzaal és felesége, a lányuk és Afzaal anyja életét vesztette a támadásban, míg a pár 9 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett.

2021 júniusában a gázolás helyszínén megemlékezéseket tartottak – Fotó: Brett Gundlock / 2021 Anadolu Agency / AFP
2021 júniusában a gázolás helyszínén megemlékezéseket tartottak – Fotó: Brett Gundlock / 2021 Anadolu Agency / AFP

Az ügyészség azzal érvelt, hogy Veltman terrorcselekményt követett el, mert saját írásai szerint fehér nacionalista nézeteket vallott, és ellenezte a tömeges bevándorlást. Veltman ártatlannak vallotta magát gyilkosság vádjában. A férfi védője Veltman pszichés problémáira hivatkozva azzal érvelt, hogy gondatlan emberölés esete áll fenn.

Az Afzaal család elleni támadás volt a legsúlyosabb merénylet kanadai muszlimok ellen a québeci mecsetben 2017-ben elkövetett fegyveres támadás óta, amelyben egy férfi hat embert gyilkolt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!