Szándékosan gázoltak halálra egy muzulmán családot Kanadában

2021. június 8. – 09:33

Szándékosan gázoltak halálra egy muzulmán családot Kanadában
A muzulmán családot célzó támadás áldozataira emlékeznek a gázolás helyszínén a kanadai Londonban – Fotó: MTI / AP / The Canadian Press / Brett Gundlock

Másolás

Vágólapra másolva

Szándékos, gyűlölet vezérelte gázolás áldozata lett egy muzulmán család a kanadai Ontario tartomány London nevű kisvárosában – a támadásban a család négy tagja életét vesztette, egyikük pedig súlyosan megsérült. A támadót egy közeli bevásárlóközpont parkolójában fogták el. A hétfői gázolás után a település polgármestere, Ed Holder muzulmánok ellen elkövetett tömeggyilkosságról beszélt. A polgármester közölte, hogy három napra félárbocra eresztik a zászlókat Londonban, ahol szerinte 30-40 ezer muzulmán él a több mint négyszázezer lakos között.

A támadásban a 46 éves családfő, 44 éves felesége, 15 éves lányuk és a 74 éves nagymama vesztette életét, a család másik gyerekét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A család 14 évvel ezelőtt vándorolt be Pakisztánból. Egy adománygyűjtő honlap szerint az apa gyógytornász volt, felesége a helyi egyetemen dolgozott.

Az elkövető, a 20 éves Nathaniel Veltman előzetes letartóztatásban van, négyrendbeli gyilkossággal vádolják. A rendőrség szerint nem ismerte az áldozatokat, írja az MTI, hozzátéve, hogy a helyi hatóságok bevonták az ügybe a szövetségi nyomozókat és az ügyészséget is, hogy kiderítsék, terrorizmusról van-e szó. A hatóság nem részletezte a lehetséges gyűlölet-bűncselekményre utaló bizonyítékokat, de közölte, hogy a támadást megtervezték.

Justin Trudeau kanadai kormányfő egy Twitter-üzenetben együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat. „Az iszlamofóbiának nincs helye egyetlen közösségünkben sem. Az alattomos, megvetendő gyűlöletnek véget kell vetni” – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!