Trump: Orbán felszólította Obamát, hogy mondjon le, és adja át a hatalmat nekem, aki biztonságban tartotta a világot

2023. november 12. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump kampányrendezvényt tartott szombaton Claremontban, New Hampshire-ben. Beszélt az ellene zajló eljárásokról, a katonai politikájáról és a veteránokról, de Magyarország felé is tett egy gyors kitérőt.

„Gyors sztori! Nem baj, ha nagyon eltérek a súgógéptől, ugye?”

– kérdezte a közönségét, ami nagy üdvrivalgással válaszolt.

„Magyarország feje, egy nagyon kemény, erős fickó, Orbán Viktor – hallotta már valaki a nevét? –, akit nagyon erősnek tartanak az országán belül és kívül is”

– kezdődött a gyors sztori. Ezután megemlítette, hogy néhány európai országban nem kedvelik Orbánt, mert a saját útját járja, és nem volt hajlandó migránsokat beengedni Magyarországra. Ez persze ebben a formában azért nem igaz.

„Senkinek nem hagyta, hogy megszállják az országát, nulla, nulla , senkinek, szóval nincs nála bűnözés, és nem kell megküzdenie azokkal a problémákkal, amikkel azok az országok szembesültek, amelyek millió és millió embert engedtek be.”

Ezek után kitért arra, hogy Orbán két hete – Trump szerint – mit mondott egy interjúban. Elvileg azt kérdezték a miniszterelnöktől, hogy milyen tanácsot adna a 2017 óta nem elnök Barack Obamának, mert a világ összeomlani látszik.

„Azt mondta, hogy »nagyon egyszerű: azonnal le kéne mondania, és Trump elnököt kéne a helyére ültetni, aki békében tartotta a világot, és nem csak az Egyesült Államokról beszélek«.”

Nem ez az első eset, hogy Trump kisebb-nagyobb tévedésekbe esik, amikor Magyarországról vagy Orbán Viktorról van szó. Nemrég azt mondta, hogy a miniszterelnök Törökország erőskezű vezetője, pár nappal később pedig azt, hogy Magyarországnak van közös határa Oroszországgal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!