Palesztin egészségügyi minisztérium: Nyolc ember halt meg egy izraeli rajtaütésben Ciszjordániában

2023. november 9. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Ciszjordániában nyolcra nőtt az éjszakai dzsenini izraeli rajtaütések áldozatainak száma, jelentette a palesztin egészségügyi minisztérium. A minisztérium a Hamász irányítása alatt áll.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy terrorellenes razziákat tartott Dzseninben és Ciszjordánia más részein, azt jelentette, hogy ezek közben fegyvereket semmisítettek meg és koboztak el.

A háború kezdete óta több mint 150 palesztint, köztük 44 gyereket öltek meg Ciszjordániában az izraeli erők – közölte az ENSZ humanitárius hivatala, az OCHA.

Az ENSZ palesztinokat segítő szervezetének (UNRWA) vezetője közben arra figyelmeztetett, hogy a gázai háború további konfliktusokhoz vezethet a többi palesztin területen is. Philippe Lazzarini szerint Ciszjordániában nagy a feszültség, a rendszeres rajtaütések tovább súlyosbítják a palesztin terület és Izrael közötti amúgy is nagyon feszült viszonyt.

Lazzarini azt is mondta, hogy Gázában folyamatos humanitárius segítségre van szükség, többek között az üzemanyagutánpótlást is biztosítani kell. Szerinte a rafahi átkelőn keresztül érkező segélyek „nem megfelelőek”, és azt mondta, hogy minden más gázai határátkelőt is meg kell nyitni.

(Sky News, BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!