Lokalizált szünetek léphetnek majd életbe a Gázai övezetben folyó harcokban

2023. november 9. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter a BBC szerint azt mondta, hogy az izraeli hadsereg lokalizált intézkedéseket hoz Gázában, hogy a palesztin civilek elmenekülhessenek az izraeli erők és a Hamász közti harcok elől. Korábban a Fehér Ház arról beszélt, hogy naponta négyórás szünetek lépnének életbe a Gázai övezet északi részén.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő névtelenül úgy fogalmazott a CNN-nek, hogy „taktikai helyi szünetek” lépnek majd életbe bizonyos területeken. Az ezeken a részeken élőket órákkal korábban értesítik, hogy jön majd egy szünet, amely alatt északról délre mehetnének. Miután a Gázai övezet déli felén is folytatódnak az izraeli légicsapások, a nyilatkozó azt mondta, hogy ottani részeken is életbe léphet szünet, hogy a helyiek segélyekhez tudjanak jutni.

A Gázavárosból és más északi területekről az övezet déli része felé menekülők 2023. november 9-én – Fotó: Mahmud Hams / AFP
A Gázavárosból és más északi területekről az övezet déli része felé menekülők 2023. november 9-én – Fotó: Mahmud Hams / AFP

Stephane Dujarric, az ENSZ szóvivője jelezte, hogy bármilyen szünetet a harcokban a világszervezetnek kellene koordinálnia.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közben megismételte, hogy a mostani rövid szünetekkel ellentétben hosszabb tűzszünet csak akkor lehetne, ha a Hamász elengedi a túszokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!