Magyarország 38 millió forintnyi adománnyal járul hozzá a Gázából menekülő civilek humanitárius ellátásához

2023. november 9. – 19:19

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország 100 ezer eurós (kb. 38 millió forintos) adománnyal járul hozzá a Gázából menekülő civilek humanitárius ellátásához, jelentette be Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Tristan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából képviselte a magyar kormányt az Emmanuel Macron francia köztársasági elnök által a gázai civil lakosság humanitárius megsegítésére összehívott párizsi fórumon.

Az államtitkár arról is írt, hogy határozottan elítélik a Hamász terrorszervezet Izrael lakossága elleni támadásait, és elismerik Izrael jogát, hogy megvédje magát a terrorizmustól. „A Hamász által ejtett túszokat haladéktalanul szabadon kell engedni. Mindent meg kell tenni azért, hogy a Gázában tartózkodó külföldi állampolgárságú személyek, köztük a magyarok is, elhagyhassák a területet. Ez a konfliktus nem eszkalálódhat államok közti háborúvá! A történelemből tudjuk, hogy egy közel-keleti háború tragikus következményekkel jár, messze a régión túlmutatóan is” – írta. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!