Kiszabadult elrablói fogságából Luis Díaz apja

2023. november 9. – 17:53

Kiszabadult elrablói fogságából Luis Díaz apja
Luis Díaz édesapjának szabadon engedését kérik a családtagok és barátok Barrancasban 2023. november 5-én – Fotó: Lismari Machado / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elrablói közel két hét után szabadon engedték Luis Díaz, a Liverpool futballistájának apját Kolumbiában, írja a Sky News. Luis Manuel Díazt a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) gerillái engedték el.

A kolumbiai válogatottban is játszó futballista szüleit október 28-án rabolták el motorral érkező fegyveresek egy benzinkútról Barrancas városában. A nőt órákkal később sikerült megmenteniük a rendőröknek, de az apját azóta sem találták meg.

A 26 éves focista 2022 januárja óta játszik a Liverpoolnál. Szüleinek elrablása után a klub azt írta, hogy a a játékos jólléte a legfontosabb számukra, és remélik, hogy a helyzet minél hamarabb megoldódik. Díaz egy nappal később játszott volna a Nottingham Forest elleni meccsen, de kikerült a csapatból.

Luis Díaz könyörgött az apja elrablóinak, hogy engedjék szabadon a férfit. Pénteken már újra edzett, a Liverpool pedig a hosszabbításban szerzett góljával mentette 1-1-re az állást a Luton ellen. A futballista a gól után felhúzta a mezét, és így láthatóvá vált alatta a „Libertad para Papa”, vagyis „Szabadságot Apámnak” felirat.

Díaz apjának elrablása megakasztotta a kolumbiai kormány tavaly újraindult béketárgyalásait is a gerillákkal. Ezeknek a tárgyalásoknak a keretében kötöttek megállapodást arról 2022 decemberében, hogy az ország nyugati részébe menekült őslakosok visszatérhetnek a földjeikre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!