Meghalt a korábban eltűntnek hitt 23 éves német–izraeli nő, akit a Supernova fesztiválról rabolt el a Hamász

2023. október 30. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael megerősítette, hogy meghalt a Hamász által az izraeli Supernova fesztiválról elrabolt német–izraeli Shani Louk, írja a Guardian.

Az izraeli külügyminisztérium közleményében az olvasható: a 23 éves nőt a Hamász fegyveresei megkínozták, „felfoghatatlan borzalmakat élt át. Gondolataink és imáink Shani barátaival és családjával vannak ebben az elképzelhetetlen rémálomban.”

A német Süddeutsche Zeitung idézte a nő édesanyját, Ricarda Loukot, aki úgy fogalmazott: a lánya koponyájának egy része került elő, arról vettek DNS-mintát, ami alapján azonosítani tudták, és azt feltételezik, hogy a nő október 7-e óta halott.

Louk az izraeli Supernova fesztiválon vett részt, az anyja az október 7-i Hamász-támadás napján a következőket nyilatkozta a médiának: „Ma reggel a lányomat, Shani Nicole Loukot egy turistacsoporttal együtt elrabolta a palesztin Hamász Dél-Izraelben. Kaptunk egy videót, amelyen tisztán látszik, hogy a lányunk eszméletlenül ül a palesztinokkal egy autóban, ők pedig a Gázai övezetbe autóznak.”

Módszeresen vadásztak a fesztiválozókra

Mint megírtuk, az Izrael déli részén megtartott Super Nova fesztivál október 7-én reggel örömünnep helyett rémálommá, a Hamász által elkövetett tömegmészárlás helyszínévé vált.

A fesztivált a Re'im kibuc közelében tartották meg, ami alig 10-15 kilométerre van a Gázai övezet határától. A trance- és rave-fesztiválra Izrael minden részéről körülbelül háromezer ember érkezett, javarészt 20–40 év közötti fiatalok.

A Gázai övezetből egyszer csak a Hamász fegyveresei jelentek meg a közelben, hogy megtámadják a fesztiválozókat, illetve a közeli településeken élőket: gyilkoljanak, és túszokat ejtsenek. Sok fesztiválozó megpróbált elmenekülni, de mindenhol fegyveresekkel teli dzsipek voltak, amikből lőttek a távozni próbálók autóira is. Ahol az emberek kimentek a kijáratokon, ott terroristák vártak rájuk, akik elkezdték módszeresen levadászni őket.

A vérontásnak a helyszínre érkező izraeli hadsereg vetett véget, ők kezdték meg a terület átvizsgálását. A vasárnap érkező információk szerint 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén, de lehet, hogy ez a szám emelkedni fog a terület teljes átvizsgálása után. Helyi sajtóértesülések szerint a Hamász fegyveresei a fesztiválozók között is túszokat ejthettek, akiket aztán a Gázai övezetbe hurcoltak magukkal. A fesztiválozók megrázó beszámolóiról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!