Hajmeresztőket mondott az iskolai lövöldözések okáról az új amerikai házelnök

2023. október 29. – 20:24

Hajmeresztőket mondott az iskolai lövöldözések okáról az új amerikai házelnök
Mike Johnson – Fotó: Drew Angerer / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mike Johnson elég hajmeresztőket mondott pár éve az Rtl.hu cikke szerint. A politikusnak előkerült egy korábbi beszéde, amelyben többek között kifejtette: az országban gyakori iskolai lövöldözéseket az okozza, hogy az evolúció a tananyag része.

Az alapforrás Meidas Touch szerint a Szabadság megőrzése című beszédet még 2016-ban adta a politikus. Ebben arról szólt, hogy az USA egy „keresztény nemzet”, ahol Istent „lecserélték” a tudományra. Az evolúcióról és a lövöldözésekről szóló rész így hangzott:

„Az emberek azt kérdezik, hogy képes egy fiatalember iskolába menni és lövöldözni az osztálytársaira. Mert azt tanítottuk amerikaiak több generációjának, hogy nincs jó és rossz, hogy minden a legerősebb túléléséről szól, és hogy az őslevesből fejlődött ki mindenki. Miért lenne szent értéke az ilyen életnek? Mert senki szentségesnek nem tartozunk vele.”

Mint arról beszámoltunk, néhány napja hosszú huzavona után a republikánus, trumpista Mike Johnsont választotta meg házelnöknek az amerikai képviselőház. A házelnökválasztásra amiatt volt szükség, mert a januárban nyögvenyelősen megválasztott republikánus Kevin McCarthy házelnököt október 3-án saját pártjából a radikálisok egy része a kisebbségben lévő demokrata frakcióval együtt szavazva leváltotta a posztjáról.

„Úgy vélem, fantasztikus házelnök lesz” – kommentálta a louisianai politikus megválasztását Trump a New York-i bíróságról. A volt elnök védőügyvédei fellebbezést nyújtottak be egy New York-i bíróság polgári peres ítélete ellen, mely kimondja, hogy a volt amerikai elnök és cége, a Trump Organization megtévesztette a bankokat és biztosítókat azzal, hogy jelentősen túlértékelték a cég értékét. Az ítélet nem végleges, és a decemberig elhúzódó tárgyalás végén Trumpot, családját és cégbirodalmát akár 250 millió dollárra is megbüntethetik. De Johnson megválasztása a Guardian előbb hivatkozott cikke szerint azt mutatja, hogy továbbra is milyen erős Trump befolyása a republikánusok felett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!