Szórólapokon kínál védelmet és jutalmat a túszokról szivárogtató palesztinoknak Izrael

2023. október 25. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg olyan szórólapokat dobott le a Gázai övezetben, amelyek védelmet és jutalmat kínálnak azoknak a palesztinoknak, akik a Hamász által fogva tartott túszokról szóló információkkal fordulnak hozzájuk. A lépés rámutat az izraeli kormány előtt álló nehézségekre, így arra, hogy bár céljuk a Hamasz a szétverése, a túszok életét is szeretnék megmenteni. A Hamász eddig négy női túszt engedett szabadon a Katar által közvetített tárgyalások után. A feltételezések szerint egy megállapodás keretében további ötven, a Hamász által fogva tartott kettős állampolgárt engednének szabadon.

Az izraeli hadsereg megfigyeléssel, a különleges erők rajtaütéseivel és a Hamász elfogott tagjainak kihallgatásával próbál képet alkotni arról, hogy hol tartják fogva a foglyokat – köztük csecsemőket, gyerekeket és idős civileket, valamint férfi és női katonákat.

A szórólapok nemcsak az fentieket támogatják meg, de egyúttal igyekeznek bizonytalanságot kelteni a Hamász támogatói körében azzal kapcsolatban, hogy kik fogadhatták el az izraeli ajánlatot. Szemtanúk beszámolói szerint sok szórólapot azonnal széttéptek a gázai lakosok. (Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!