Benjámin Netanjahu: Izrael szárazföldi műveletre készül a Gázai övezetben

2023. október 25. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Izrael szárazföldi műveletre készül a Gázai övezetben” – jelentette be szerda este Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy televíziós beszédben. A művelet időzítéséről mindössze annyit mondott, hogy erről az izraeli háborús kabinet fog dönteni konszenzussal.

„Már megöltünk több ezer terroristát és ez csak a kezdet. Párhuzamosan szárazföldi invázióra készülünk. Nem fogom kifejteni, hogy mikor, hogyan és mennyien. A különböző megfontolásainkat sem fogom kifejteni, amelyekről a nyilvánosságnak nincsen tudomása, ahogy annak lennie kell” – mondta Netanjahu.

„Azért dolgozunk, hogy a legjobb optimális feltételeket biztosítsuk a következő műveleteikhez. (…) Az én feladatom az, hogy ezt az országot és népét az ellenségeink feletti teljes győzelemre vezessem. Együtt fogunk harcolni, és együtt fogunk győzni” – mondta.

Az izraeli kormányfő ismét felszólította a palesztin civileket, hogy vonuljanak a Gázai övezet déli részébe. Kijelentette, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a Hamász által elhurcolt emberek kiszabadítása érdekében.

Netanjahu arról is beszélt, hogy idővel neki is számot kell adnia mindazért, ami október 7-én történt. „A botrány teljes körűen ki lesz vizsgálva. Mindenkinek választ kell adnia, nekem is. De mindez csak a háború után fog megtörténni” – tette hozzá.

(MTI, Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!