Netanjahu: A következő szakasz előtt állunk

2023. október 25. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden azt mondta katonáknak, hogy a szárazföldi offenzíva továbbra is a tervek szerint halad. „A következő szakasz előtt állunk” – mondta a miniszterelnök kedden az Izraeli Védelmi Erők Jahalom nevű alakulatánál Netanjahu hivatalának sajtóközleménye szerint.

A Jahalom egy speciális katonai egység, amelyet különleges mérnöki feladatokra képeznek ki – olvasható az Izraeli Védelmi Erők (IDF) honlapján. A sajtóközlemény szerint Netanjahu az IDF Immanuel bázisán tett látogatása során tájékozódott az egység közelmúltbeli tevékenységéről és a jövőre való felkészüléséről.

Izrael további katonákat, harckocsikat és páncélozott járműveket telepít a gázai határ közelébe 2023. október 24-én – Fotó: Mostafa Alkharouf / Anadolu / AFP
Izrael további katonákat, harckocsikat és páncélozott járműveket telepít a gázai határ közelébe 2023. október 24-én – Fotó: Mostafa Alkharouf / Anadolu / AFP

„Egyetlen küldetésünk van – a Hamász szétzúzása. Addig nem állunk le, amíg ezt be nem fejezzük az önök segítségével. Én számítok önökre, Izrael népe számít önökre. Büszke vagyok önökre, és tisztelgek önök előtt” – mondta Netanjahu, miközben a katonákkal találkozott. Netanjahu ezenfelül azt is mondta, hogy Izrael „nagy erővel csap le az ellenségre”.

„Tegnap a gázai támadásaink során az ellenségre a legkeményebb csapást mértük, amit egy nap alatt valaha is elszenvedett. Több tucat terroristát öltünk meg, talán még többet is.” A sajtóközlemény szerint Netanjahunak megmutattak néhány lőszert, amelyet a Hamász hozott Izraelbe, és amelyet a Jahalom egység lefoglalt és átadott a lőszerek semlegesítésével foglalkozó nemzeti központnak. (CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!